20 liter tjæreguffe rett inn 

Sigurd har trådt til igjen i fin midtuke-stil, og benyttet første onsdagen i oktober til å tjærebeise seks vegger: Tre på hytta, tre på stallen.
Tørste stokker slubret godt unna, for tilsammen ble det brukt 20 liter av Presidentens spesialblanding: Fifty-fifty tretjære og rå linolje, forsiktig tynnet med ekte terpentin. Nå glinser husene mette og fornøyde, klare til å møte høstens vinder og byger.
Når vi ikke tok nordveggen på hytta i samme slengen, er det fordi den allerede ser mett og ensfarget ut, og østveggen av stallen er jo stort sett opptatt av en formidabel bjørkestabel.
Skal man så bare legge til at framveggen av Kapellet også har fått en ansiktsløftning i form av et strøk tjærebrun dekkbeis. Sammen med de smukke høstfarger i skogen rundt bidrar dette til å gi den daglige stolgang et nytt og nobelt preg.

Vinterveden kan bli et problem 
Som tidligere meddelt er det i og for seg vinterved nok på hytta. Problemet er bare at den er av varierende tørrhetsgrad. Vi har tre kategorier: Innerst i skjulet er det helt tørr granved, til venstre samme sted er det stablet tallrike sekker med Sigurds prima bjørkeved. Denne har inntil nylig vært lagret under presenning ute, men er altså nå i hus. Tørrhetsgraden kan variere. På østsiden av stallen er det en betydelig stabel bjørk, men denne ble lagt opp etter vedsjauen, og hadde dårlige kår for tørk i regnsommeren. Så hva gjør vi? Enkelt nok: Bruk den tørreste veden bare til opptenning. Veden som er lagret ute kan brukes når det er blitt god varme i ovnen, og da helst finkløyvd. Bruk av tørrgranveden til bål er ikke populært.

Vaske- og malesommeren som ble vekk 
Vi hadde jo store ambisjoner om utvendig maling, tjæring samt innvendig rundvask av hytta. Bortsett fra et strøk på vinduer og dørkarm ble det dessverre med forsettene. Arbeidsglad ungdom har stort sett uteblitt.
Nå tar Presidenten tjærekosten fatt og går løs på østveggen som er temmelig værslitt. Men ennå gjenstår det jobbing. Har da ikke noen en helg å avse?

Fretex neste? 
Alle køysekkene er jo nå lagret i badstua, de aller fleste ferdig navnet. Men det er en eller to sekker som ikke har navn, og som synes herreløse. I tillegg er en vinrød sovepose av tvilsom kvalitet lagt ut dit. Inne i hytta henger også noe tøy med ukjent eier. I nærmeste fremtid blir disse tingene tatt ned til Presidentenes hovedkvarter på Larkollen for sortering/kasting. Så hvis noen vil berge unna disse eiendelene, er det bare tiden og veien.


Utelyktene 
Til utelyktene skal det bare brukes av den lampeoljen som står i stallgangen. Denne er ikke luktfri og skal ikke benyttes til parafinlampa inne. Olje til denne står i kanne bak det grønne platearkivet.


<<Første <Forrige | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | Neste> Siste>>