Turforslag! 
Avdelingen for alternative turer og trening av leggmuskler, var den 24. denne måned på befaring i Maridalsalpene.

Turen startet fra Mobekken (første store parkering etter avkjørig fra Maridalsveien mot Movann)og gikk i første omgang opp mot flyvraket under Hansakollen. Dette er restene av en Do-17m som falt ned 2.juli 1942.
Flyet hadde kurs for Gardermoen, men krasjet i østsiden av Hansakollen. Alle tre ombord døde i krasjen.
Det var meddelt at den ene av motorene skulle befinne seg fire hundre meter før vraket. Dette viste seg å ikke stemme. Antageligvis har noen fraktet den opp igjen. Det lå ihvertfall rester av to motorer på vraket.

Ved avgang fra vraket traff vi på en særdeles hyggelig kar som lurte på om vi "bare" skulle gå ned igjen. Det skulle vi selvfølgelig ikke, så da bar det videre til minneplaketten over de to som ble skutt av tyskerne i 1945.

Deretter bar det rett oppover til Hansakollen, karen var lokalkjent og brydde seg lite om stier og blåmerking. Videre gikk vi over til Gaupekollen og utsikten derfra. Dette er antageligvis den flotteste utsikten i hele Oslo.Mat og kaffe ble fortært og vi fikk en inngående forklaring på alle toppene rundt og hvordan man best kunne inlemme de forskjellige på ulike turer.Ned fra toppen fulgte vi en gammel hestevei, utrolig fint lagd.
Ved stiskillet nedenfor flyvraket sa vi takk for følget til vår guide og gikk ned til parkeringen.Fin tur? Jepp! Det var vi alle enige om. Distanse, litt over mila.

Kommentarer 
Der er ingen kommentarer for dette indlæg.